Skip to main content

Download het boek 'Migratie, Gelijkheid & Racisme - 44 opinies'

Migratie gelijkheid & racisme - boek

Meer dan 80 VUB-academici en coauteurs hebben de handen in elkaar geslagen voor dit boek. Filosofen, advocaten, psychologen, gezondheidswetenschappers, sociologen, geografen, criminologen, communicatiewetenschappers, politicologen ... bekijken migratie, gelijkheid en racisme vanuit verschillende disciplines. Samen willen ze het humanisme beoefenen als kritische praktijk of als een “techniek om keet te schoppen”, om het met de woorden van Edward Said te zeggen.

In 44 prikkelende en geïnformeerde opiniestukken stellen ze gangbare opvattingen over migratie, gelijkheid en racisme in vraag en bieden ze baanbrekende oplossingen. Laat dit boek een inspiratiebron zijn voor wie een geïnformeerd debat wil voeren over de steeds saillantere kwesties van migratie, gelijkheid en racisme, en voor wie meer wil weten over hoe en waarom humanisme vaak een lege doos is gebleven voor migranten en minderheden. Of voor wie inspiratie zoekt voor een rechtvaardige toekomst voor iedereen.


Migratie, Gelijkheid en Racisme is het werk van de POINcaré-denktank van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kwam tot stand onder leiding van Ilke Adam, Tundé Adefioye, Serena D’AgostinoNick Schuermans en Florian Trauner.

Uitgegeven door ASP Editions. De gedrukte versie van het boek kan u hier kopen. 

English: pdf fileMigrationequalityracism-44opinions.pdf (8.17 MB)

Nederlands: pdf fileMigratiegelijkheidracisme-44opinies.pdf (9.98 MB)

 

Wil je het boek liever als e-boek lezen (epub formaat)? Dat kan je hier downloaden.